ZAPRASZAMY NA DZIEŃ OTWARTE 18 KWIETNIA 2024 OD 10.00 DO 16.00
16 kwietnia 2019r. uczniowie klasy IIIC - Natalia Bastek, Kamila Dąbrowska oraz Karolina Gawecka - pod kierunkiem pani Katarzyny Chojnowskiej oraz uczniowie klasy IIId - Karolina Dąbrowska, Ewelina Polańska, Weronika Pogroszewska - pod kierunkiem pani Eweliny Karpińskiej- Siwek - brali udział w konkursie pod hasłem „Zasmakuj w Zdrowiu” organizowanym przez Wydział Informatyki i Nauk o Żywności oraz Wydział Nauk o Zdrowiu PWSI i P w Łomży. Celem konkursu była popularyzacja wiedzy na temat wpływu sposobu żywienia, rodzaju spożywanej żywności oraz metod przygotowania żywności na funkcjonowanie organizmu człowieka i zachowanie zdrowia.
Profesor Bożena Waszkiewicz-Robak, dziekan Wydziału Informatyki i Nauk o Żywności, podkreśliła, że „To nie była „pamięciówka”, nie wymagaliśmy znajomości wartości liczbowych. Nastawiliśmy się na wyeksponowanie zasad racjonalnego żywienia.” Uczennice klasy IIIc i IIId rywalizowały ze 110 uczestnikami konkursu ze szkół średnich z województw podlaskiego, warmińsko-mazurskiego oraz mazowieckiego. Nasz zespół nie zajął I miejsca, ale uplasował się dość wysoko. Uczennice dostały dyplomy za udział w konkursie oraz zdobyły nowe doświadczenia.
Gratulujemy odwagi i życzymy sukcesów w przyszłym roku.