Zespół Szkół Weterynaryjnych
i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży

Pączki z „Wety” na Śniadaniu Biznesowym

Czwartkowe spotkanie 8 lutego 2018 r. w czasie Śniadania Biznesowego w Parku Przemysłowym Łomża przebiegało pod hasłem „Kontrola w biznesie”. Łomżyńscy biznesmeni omawiali zmianę sytuacji przedsiębiorców po wejściu w życie tzw. Konstytucji Biznesu.

Uczniowie kierunku żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży, pod opieką nauczycieli: Eweliny Karpińskiej – Siwek, Jolanty Bożeny Przybyłowskiej i Elżbiety Jaroty, przygotowali smakołyki kulinarne w postaci kolorowych przekąsek. Na stole znalazły się świeże pączki upieczone w pracowni gastronomicznej łomżyńskiej Szkoły. Tego dnia (Tłusty Czwartek) drożdżowe przysmaki miały przypomnieć o polskiej tradycji kulinarnej.

Miejscowi przedsiębiorcy, w czasie Śniadania Biznesowego, doceniali profesjonalną obsługę młodych kelnerów z „Wety” oraz delektowali się przysmakami.

Wizyta uczniów w Parku Przemysłowym Łomża, oprócz zaprezentowania umiejętności praktycznych, wpłynęła inspirująco na rozwój zainteresowań zagadnieniami ekonomicznymi wśród młodzieży, a także pozwoliła im zapoznać się z ofertą lokalnego rynku pracy.

Śniadania Biznesowe zapoczątkowane zostały przez Prezydenta Łomży i odbywają się w drugi czwartek każdego miesiąca w Parku Przemysłowym Łomża. Integrują one środowisko biznesu, poprzez wzajemne poznanie się, wymianę doświadczeń oraz nawiązywanie bliższych relacji. Podczas zebrań przedsiębiorców poruszano dotychczas między innymi problemy podlaskiego eksportu. Omawiano także zasady przeprowadzenia Konkursu Gospodarczego „Łomżyńskie Anioły Biznesu”. Przedyskutowano nowe warunki inwestowania.