ZAPRASZAMY NA DZIEŃ OTWARTE 18 KWIETNIA 2024 OD 10.00 DO 16.00
Dnia 26.03.2013 r., we wtorek o godz. 12.00 odbyła się w naszej szkole II konferencja w ramach projektu "Bezpieczna żywność od pola do stołu". Uczestnicy mieli okazję wysłuchać wykładu lek. wet. pana Adama Ołdziejewskiego na temat: "Weterynaryjny aspekt dobrostanu w monitoringu chorób zwierzęcych w świetle przepisów UE", a także prelekcji Kamila Kleszczewskiego, ucznia klasy IV F technikum weterynaryjnego, pt: "Rola technika we współpracy z lekarzem weterynarii ". Poza tym każdy uczestnik konferencji miał okazję obejrzeć sprzęt zakupiony ze środków unijnych służący do wykonywania zabiegów zootechniczno-weterynaryjnych u zwierząt gospodarskich i towarzyszących. Iwona Bagińska i Ewelina Gleba- uczestniczki Projektu- wystapiły z wykładem "Żywienie w zatruciach pokarmowych wywołane ENTEROTOKSYNAMI POKARMOWYMI".
W przerwie, pomiędzy wykładami uczestnicy konferencji obejrzeli pokaz baristyczny w wykonaniu Konrada - uczestnika projektu "Bezpieczna żywność od pola do stołu". Następnie mogli spróbować "małej czarnej" serwowanej przez Konrada.